Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Pomembno Jezusovo sporočilo za današnji čas 

  Ljubljena moja, mir s teboj. Ne bodi v strahu. Moja odločitev je že padla. Zemljo bom opustošil z očiščujočim ognjem in svoj načrt bom izpeljal prej, kot je bilo napovedano. Čas čakanja bo kmalu minil.  Otrok moj, ne daj se prestrašiti norcem. Svoje oči upri vame in se opri name. Jaz sem tvoja moč.
  Poslušaj! Moli za vaše duhovnike. Moli, da bi se lahko vrnili k meni in črpali iz mene polnost, mir in ljubezen. Mnogi hitro propadajo. Moli za tiste, ki teptajo moje cvetoče cvetlice. Povej svojim duhovnikom, da so tisti, ki so še živi, ostali duhovno živi samo zaradi mojih solz. S svojimi solzami oživljam njihovo vero. V smrtni stiski jočem, da bi ostanek preživel. Moja Cerkev razpada kot preperel les, toda vse, kar slišim od njih, je: Ali je suša?
  Pobožnosti se posmehujejo. Žolčno obtožujejo dela Svetega Duha in jih obsojajo. V času teme je češčenje skoraj popolnoma zamrlo. Še huje, zdaj so se začeli tudi bahati in so postali domišljavi. Jaz, Gospod, stojim pred njimi in jih sprašujem: Zakaj prezirate tolažbo, ki jo danes dajem svojim otrokom po najmanjših udih svoje Cerkve? Nebesa se bodo kmalu zaprla, toda vi še vedno trdno spite. K vam bom prišel kot tat. Ne bom vam povedal, katero uro bom prišel. Danes vas s solzami v očeh sprašujem: Kaj se je zgodilo z mojo čredo? Kje so moji zeleni pašniki? Zakaj so moji sinovi in hčere v suženjstvu? Kje je današnja mladina? Zakaj se je dišeč vonj, ki sem vam ga dal, spremenil v smrad? Nad vami jočem zaradi vaše oholosti. Zaradi vaše velike oholosti je Cerkev podobna grobu. Toda tudi vi boste odpeljani v ujetništvo. Sedaj je moj ogenj blizu. Vaša slava vam bo odvzeta... Ko se boste spraševali: »Kaj se je zgodilo,« vam bom odgovoril: Moje Kraljestvo vam je bilo odvzeto in je bilo dano ljudem, ki bodo dajali njegov pridelek.
  Duh je, ki daje življenje. Vi gotovo spoštujete mojega Svetega Duha. Zakaj torej s preganjanjem žalite mojega Svetega Duha? Presodite koliko ste krivi, da zaradi drugorazredne filozofije mladi zapuščajo mater Cerkev. Prav je, da se nenehno spominjate mojega Svetega Duha in ohranjate izročilo, toda kot sem vam povedal, v vaših besedah ni ljubezni in vaša gorečnost vas je zaslepila. Izgubili ste vpogled v moje skrivnosti. Ali niste prebrali: »Prav tako tudi v sedanjem času obstaja ostanek, odbran po milosti. Če pa je po milosti, ni več po delih, sicer milost ne bi bila več milost.« (Rim11,5-6) Vse vas ljubim in trpim, ker nasprotujete darovom Svetega Duha. Vi ne nasprotujete človeku, ampak meni, vašemu Bogu.
  Spominjam vas še na zadnjo stvar: nekega dne me boste gledali iz obličja v obličje. Takrat bom od vas zahteval obračun, kako ste pazili na duše, ki sem vam jih zaupal. Danes me imate za lažnivca, ker ne verjamete pričevanju mojega Svetega Duha, ki sem vam ga dal, da vas spomni na mojo besedo. Očistite svoja srca in nebesa se vam bodo odprla in luč bo posijala na vas. Od zgoraj vas opazujem. Mesto izročila, natančno si izpolnjevalo zakon moje prvotne Cerkve, toda danes te je zaslepilo bahanje. Malo ali pa sploh nič se oziraš na pomembnejše dele postave, ki so: usmiljenje, ljubezen, ponižnost in duh odpuščanja.
  Moja žalost je velika. Vzdihujem in čakam, da boste prosili za večje darove Duha. Utrujate me s svojimi neduhovnimi pridigami. Če bi razumeli, kaj je v mojem Duhu pomembnejše, bi sprejeli darove mojega Duha. Toda vaš ponos me nenehno ranjuje. Zaupal sem vam milijone duš, da bi jih učili, jim obzirno pomagali, jih pritegnili v moje Srce, spominjali na mojo nežnost, ljubezen in veliko hrepenenje po njih. Toda vi ste jih obsodili in jim naložili neznosna bremena, ki se jih sami niti s prstom ne dotaknete. V svojem času sem bil jaz kamen spotike, danes pa je moj Sveti Duh kamen spotike za mnoge duhovniške duše.  Povem vam, da Gospodove oči niso uprte samo v pravične in krepostne, ampak tudi v bedne in tiste, ki jih imate vi za ničvredne. Kmalu bodo padale zvezde z neba in nebeške sile se bodo majale, toda vi boste še vedno spali. Ta zemlja bo kmalu izginila. Nastala bosta novo nebo in nova zemlja, toda vi boste še vedno bežali pred mojim Duhom.  In vendar, če se danes ponižate in iskreno priznate, da ste nevredni grešniki, bom izgnal duha otopelosti, ki lebdi nad vašim narodom. Pravite, da ste bogati. Pokažite mi torej vaše bogastvo. »Lakota« je edina beseda, ki jo slišim iz vaše dežele. »Sestradani« je napisano na vseh vas. Če pravite, da ste bogati, kje so torej vaši slavni pašniki? Zakaj se spotikam ob razpadajoča trupla? Kako to, da od vas ni slišati glasu? Moj Sveti Duh v svojem neskončnem usmiljenju prihaja k vam, da bi vas vse nahranil in napolnil z nebeško mano. Kot pastir bom poiskal svoje sestradane ovce in z večno ljubeznijo bom obvezal njihove rane. Podprl bom šibke, utrujene in tiste, ki jih ne pasete več. Potolažil bom svoje otroke.
  Zato me ne ovirajte v teh dneh usmiljenja. Ne nasprotujte temu, kar uči moj Duh. Vse to sem vam povedal, preden pride moj dan. Ali bom zaslišal: »Bog, tu sem! Kesam se! Nehal bom žaliti tvojega Duha milosti, ker vem, da bom strogo kaznovan, če bom tako delal.« Govorim vam zaradi vaše rešitve. Približal sem se vam zaradi svoje velike ljubezni, ki jo imam do vas.
 Moli, da bi se vaši duhovniki naučili od mene resnične ponižnosti.
 

Iz 5. knjige Resnično življenje v Bogu - Vassula Ryden